Methoden & technieken
vincent@unlp.nl
Methoden & technieken
01/17/2022
1 min
0

Hoe ga je om met een cliënt die geen resultaat boekt?

01/17/2022
1 min
0

Resultaat is het sleutelwoord van jou als coach. Dat is waar het allemaal om draait. Het resultaat is de reden dat een cliënt voor jou heeft gekozen. Het kan echter zo zijn dat de cliënt ondanks jouw coaching niet verder komt. Vaak is deze situatie terug te leiden naar twee mogelijke scenario’s: 

  1. Je cliënt doet wel wat er afgesproken is en zet de nodige stappen. 
  2. Je cliënt doet niet wat er afgesproken is en komt niet in beweging.

Jouw client doet wat er is afgesproken

Als jouw cliënt de stappen uitvoert die in het begin zijn bepaald en de gestelde doelen toch niet haalt, dan gaat er wat mis. In dit geval is het goed om in te zoomen en te kijken naar wat er precies gebeurt. Als jouw cliënt 30 kilo wil afvallen maar in plaats daar van bijkomt, klopt er iets niet. Je wilt specifieker kijken naar de exacte inname van calorieën en de mate van bewegen in termen van hartslagverhoging weten. Kortom: kijk vanuit jouw expertise waar het nodig is om dingen te veranderen. 

Jouw client doet niet wat er is afgesproken

Wanneer jouw cliënt niet doet wat nodig of afgesproken is, dan is er iets anders aan de hand. Gek is dit niet, want tot nu toe heeft jouw cliënt niet zijn of haar gewenste resultaten behaald. Een coach inschakelen is enorm effectief, maar de cliënt moet wel zelf het werk doen. Het is jouw taak als coach om te laten zien dat het anders kan. Je kunt echter niet de push-ups voor jouw cliënt doen. Samen met je cliënt ga je obstakels identificeren en oplossingsgericht weghalen. Jij creëert het kader, helpt waar mogelijk en de cliënt doet het uiteindelijke werk. Focus daarom op processen en systemen als jouw cliënt niet doet wat er nodig is. Maak het voor de cliënt zo makkelijk een aantrekkelijk mogelijk om wél te doen wat nodig is. 

Wil jij beter leren coachen? In CoachTribe neem ik jou voor een vast laag bedrag per maand stap voor stap mee naar het worden van een succesvolle coach. Meer informatie of wil je weten wat je kunt verwachten? Kijk dan op deze pagina.

Reacties
Categorieën