Coaching voor transformatie
Methoden & technieken
Marcel Meijlink
Methoden & technieken
11/03/2023
1 min
0

Coachingstechnieken: 8 Krachtige Methoden voor Coaches

11/03/2023
1 min
0

Als coach heb je een scala aan coachingstechnieken tot je beschikking. Je kiest je aanpak op basis van je doel, de behoeften van je coachee en je eigen expertise. In dit artikel onderzoeken we 8 effectieve technieken die frequent worden gebruikt.


1. Transactionele Analyse (TA)

TA, ontwikkeld door psychiater Eric Berne, ontleedt menselijke interacties en gedragingen. Het identificeert drie ego-toestanden om interpersoonlijke dynamieken te doorgronden. Coaches zetten TA in voor persoonlijke groei, leiderschapsontwikkeling, teambuilding en verbetering van communicatie.


2. Voice Dialogue

Voice Dialogue onthult de verschillende 'ikken' die ons gedrag beïnvloeden. Coaches helpen coachees om innerlijke conflicten op te lossen, besluiteloosheid en onzekerheid te overwinnen.


3. Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

ACT bevordert acceptatie en betrokkenheid, en is nuttig bij slaapproblemen, depressies en angsten.


4. DISC-model

DISC onthult gedragsstijlen, waardoor je inzicht krijgt in je communicatiestijl. Het wordt vaak in bedrijfsomgevingen gebruikt om teamsamenwerking te verbeteren.


5. Mindfulness

Mindfulness vergroot bewustzijn en vermindert stress, verbetert concentratie en versterkt het immuunsysteem.


6. Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

NLP biedt inzicht in denkpatronen en gedrag, en wordt gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling, werk-privé balans, samenwerking en stressmanagement.


7. Rationeel-Emotieve Therapie (RET)

RET behandelt negatieve denkpatronen, stress en emotionele uitdagingen, en versterkt persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en mentale veerkracht.


8. Roos van Leary

De Roos van Leary legt verbanden tussen gedrag en reacties. Het wordt ingezet voor leiderschap- en teamcoaching, alsook voor verbetering van zakelijke en persoonlijke communicatie.

Inzicht in deze coachingstechnieken helpt je als coaches om op maat gemaakte benaderingen te creëren en coachees effectief te begeleiden naar persoonlijke groei en professioneel succes. Meer weten? Bekijk ons aanbod van coachingstechnieken op mijn.coachtribe.nl

Reacties
Categorieën