Methoden & technieken
vincent@unlp.nl
Methoden & technieken
01/24/2022
1 min
0

Als coach een groepssessie leiden doe je zo

01/24/2022
1 min
0

Groepssessies zijn een uitermate lucratieve manier van coaching. Je kunt namelijk met gemak 25 cliënten per keer helpen. Met dezelfde tijd die je normaal kwijt bent aan één cliënt, kun je nu nog meer mensen helpen! Jouw inkomen zal dus significant groeien, terwijl je minder tijd kwijt bent. Dit kun je vervolgens stoppen in het verder laten groeien van jouw coachingbusiness.

Groepscoaching sessies zitten anders in elkaar dan de 1-op-1 sessies met een cliënt. Om de manier te ontdekken waarop jij een groepsessie met succes kunt leiden, neem ik je mee in de manier waarop ik dit al jaren doe. De manier waarop ik het doe, ziet er in grote lijnen als volgt uit:

  • Ik besteed 5 tot 10 minuten om met verschillende cliënten even te praten. 
  • Ik zorg dat de oplossingen relevant zijn voor de hele groep.
  • Vervolgens rond ik af door de gezamenlijke rode draad eruit te halen, samen te vatten en actiepunten te bepalen. 

“Ja, maar mijn coaching is heel persoonlijk. Mijn cliënten willen dit niet in een groep delen.” 

Je zult verbaasd zijn over wat mensen willen delen. Jouw taak als groepscoach is om een veilige omgeving te creëren, onvoorwaardelijk te accepteren wat er wordt gedeeld en empathisch te zijn met je cliënten. Als je dat doet, voelen mensen de veiligheid en zullen ze hun obstakels en wensen willen delen met een groep gelijkgestemden.

Wil jij beter leren coachen? In CoachTribe neem ik jou voor een vast laag bedrag per maand stap voor stap mee naar het worden van een succesvolle coach. Meer informatie of wil je weten wat je kunt verwachten? Kijk dan op deze pagina.

Reacties
Categorieën